Specsavers årets servicebedrift

Fantastisk personale med svært god kunnskap, var et av utsagnene som bidro til at Specsavers Stjørdal ble tildelt prisen som Årets Servicebedrift 2017.

– Dette var svært uventet, og en fantasisk anerkjennelse til våre medarbeidere. Vi har fokus på service og ligger på topp-ti i kjeden, men at vi skulle vinne denne prisen, var helt uventet, sier Vebjørn Verkland, som driver Specsavers Stjørdal sammen med kona Anny.

Smia og Story ble henholdsvis nummer to og tre i kåringen. Utdelingen av prisen fant sted foran bransjekolleger i handelsgruppen i Stjørdal Næringsforum torsdag morgen.

Omsetter for 12-13 millioner

Bedriften er kjent for sin imøtekommenhet og serviceinnstilling, noe som er helt nødvendig for å hevde seg i bransje med mange konkurrenter både lokalt, regionalt og ikke minst på nett.

– I dag jobber det rundt ti personer i bedriften, og vi omsetter for mellom 12-13 millioner kroner årlig. Det er ikke verst for å være en optikerbutikk i Stjørdal, sier han,

Rareste torsdagsmorgen

Å si at Verkland var glad for å få prisen som årets servicebedrift, er ikke å ta i.

– Dette er den rareste starten på en torsdagsmorgen jeg har vært borte i. Nå skal prisen feires med våre ansatte, og anerkjennelsen gir oss motivasjon for å stå på videre, smiler han.

Mørseth overrakte

Avtroppende leder i Stjørdal Næringsforum, Torstein Mørseth  sto for overrekkelsen i kaffebaren «Hos Oss», og godordene haglet da bakgrunnen for at Specsavers vant kåringen, ble fremført.

– Makalaus service og fantastisk personale med svært god kunnskap, var noe av det Odd Petter Haugseth i Næringsforumet, trakk frem under seansen.

 

KILDE: BLADET