Kineserne kommer!

Denne uka slapp Meråker videregående skole nyheten om at de har inngått en samarbeidsavtale med Kina. Et 30-talls kinesiske ungdommer skal ha opphold på tre måneder i Meråker. De skal trenes opp til å bli langrennsløpere og skiskyttere, og målet er OL i Beijing i 2022.

At Meråker videregående skole er valgt er en bekreftelse på den posisjon og tillit Meråker har innen internasjonalt skimiljø, og representerer ringvirkninger for både lokalmiljø og næring. Kineserne skal under oppholdet ha kulturelt og sosialt tilbud, og de vil ta med seg minner for resten av livet.

I 2017 ble det målt 70 % økning i antall kinesiske turister til Norge. Med et døgnforbruk på over kr. 3 000,- representerer den kinesiske turisten et betydelig verdiskapingspotensial. Så langt har reiselivsnæringen i Værnesregionen i liten grad tatt del i dette markedet.

Med både fjord og fjell kan vi tilby eksotiske opplevelser som den kinesiske turisten vil sette pris på. Vi må gripe de anledninger som byr seg til å vise oss frem, og Meråker sin satsing kan bli en slik anledning.