Store forventninger til spanjolene

og da snakker vi ikke om spanske ferieparadis, men tidenes veiprosjekt. – Ny E6 på strekningen Ranheim – Værnes.

Når SNF, sammen med Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NIT) og Nye Veier inviterte til leverandørkonferanse på Nord Universitet, Stjørdal – var det mer enn fullsatt sal.

200 deltakere fra bransjer som bygg og anlegg, transport, konsulent og rådgivning, bemanning, overnatting med flere, bekreftet at det er stor interesse og forventning. Hva kan et veiprosjekt med en kostnadsramme på 5,6 mrd, bety for lokale bedrifter?

Totalentreprenør er spanske ACCIONA Construction, i samarbeid med Multiconsult Norge og Leonhard Nilsen & Sønner. Nettopp Acciona Construction møtte opp mannsterke på konferansen.

Jacobo Arnanz, prosjektleder i det spanske selskapet, var tydelig på at lokale leveranser og lokal kunnskap er en forutsetning for gjennomføringen.

Vi har erfaring med spanske kulturer når vi er på tur. Nå skal våre kulturer samhandle på vår egen hjemmebane, og SNF og NIT skal bistå slik at lokale leverandører blir en utløsende effekt for et vellykket veiprosjekt. Og dette er bare begynnelsen. I mai skal totalentreprenør for strekningen Kvithammer – Åsen velges, med en kostnadsramme på 5,3 mrd.

Det blir nok å gjøre!  -ju-